Котка – бежанец премина над 3000 км., за да се събере със стопаните си

Котаракът Кункуш е тръгнал от Ирак, за да стигне до Норвегия

Котка - бежанец премина над 3000 км., за да се събере със стопаните си

Котка – бежанец е изминала над 3000 километра, за да се събере отново със своите стопани, съобщи „Metro”

Котката Кункуш е била загубена от своите собственици, докато те бягали от Ирак, опитвайки се да стигнат до Европа. Семейството носило животното по целия път към Турция. Домашният любимец се загубил на гръцкия остров Лесбос. Там неговите стопани решили, че едва ли ще го видят отново. Те са го търсили, но са били принудени бързо да потеглят на запад.

Малко след това Кункуш е бил открит от доброволци край рибарското селище Скала. Докато се скитал по улиците той е бил тормозен от улични котки и са го открили целия мръсен и прашен. Все пак доброволците го изчистили, завели на ветеринар и нахранили. След това котката е била изпратени при приемно семейство в Германия, докато властите се опитвали да издирят собствениците й.

Профилът на Кункуш бил пуснат в социалните мрежи, в опит да се намери истинското му семейство. Близо 5000 души се включили в търсенето на стопаните на котарака. В крайна сметка те били открити в Норвегия. Стопаните познали котето си чрез видео връзка по Скайп. След това дарители събрали $470 за самолетния билет на Кункуш. Така той отпътувал за Норвегия. Сега котаракът е със своето семейство, след като е обиколил почти цяла Европа.

Източник: fakti.bg

Said goodbye to those on Lesvos. It’s been a tough day but today, head to Berlin!The guy with the hat in the photo is…

Posted by Reunite Dias on Monday, January 4, 2016