Кошмарът, за който много хора не подозират!

Кошмарът, за който много хора не подозират!
Кошмарът, за който много хора не подозират!

Тези кошмарни снимки са от ферми, от които идват вашите кученца, когато са купени от борса, ферма, не легитимен “развъдник”, дори зоо магазин и т.н. Животните “живеят” в нечовешки условия, раждат постоянно и никой не се грижи за тях. В много голяма част от случаите и самите бебета са болни, но може и да извадите късмет и да получите здраво куче. Тук обаче става дума за техните родители, мъките и жестокостта, на които са подложени. НЕ КУПУВАЙТЕ и не препоръчвайте подобни доставчици, защото повечето хора се подлъгват заради ниската цена и въобще не са наясно откъде идват животните. Докато има търсене, ще има все повече измъчени душици. Ако нямате възможност да си позволите животни от легитимен развъдник, то потърсете информация в групите на съответната порода, познати и приятели, които могат да ви помогнат. По – добре вземе животинче, родено и гледано в домашни условия с любов. Ето и извадка от една от групите, в които хора споделят техните преживявания, както и информация за тези ферми, която съм копирала:

От къде идват вносните кученца от Полша,Чехия, Унгария

  1. degrande.bg
  2. nettisdogs.com
  3. dog-bg.net
  4. dog-export-import.dir.bg
  5. facebook.com/puppyexportimport
  6. facebook.com/razvudnik.raia
  7. vip-dog.net
  8. и други

Фермите за кучета и котки (Puppy mills) не са нещо ново. Съществуват вече повече от десетилетие. Продължават да процъфтяват, разчитайки на незнанието и неинформираността на купувачите, които са омагьосани от сладките муцунки в магазините и прекрасните снимки в сайтовете за домашни любимци.

Но зад красивата фасада на зоомагазина, зад снимките на кученца и котенца на зелени полянки и диванчета или обявите във вестниците, там често се крият нещастници, дошли от ферми за кучета.

Тези кучета и котки, които се ползват само за разплод, живеят в шокиращо лоши условия.

Целият живот на тези животни, третирани само като стока, протича в клетки, отглеждани с години без контакт с хора, без човешко отношение и ласка, без никаква надежда един ден да станат част от едно истинско семейство. Те получават малко или никакви ветеринарни грижи. Те нямат меки постелки, не се лекуват, нямат играчки.

След като тяхната възможност да се размножават спадне или поради заболяване стане невъзможна, тези животни се убиват, изоставят или продават на друга ферма.

Годишното производство на подобни ферми е стотици хиляди кучета и котки, повечето от които със сериозни здравословни и поведенчески проблеми.

Тези стотици хиляди животни биват разпращани из зоомагазините из страната, много от тях се продават чрез обяви във вестниците или интернет сайтове и често са придружени от фалшиви гаранции. „Ние не продаваме животни от ферми, животните са отгледани у дома, социализирани, отгледани с човешка ласка и внимание.”

Тези лъжи целят да заблудят лековерния купувач (или поне онези, които изобщо се интересуват от къде идва техния бъдещ любимец), който да приеме малкото същество в дома си, като по този начин подпомага продължаването на дейността на фермите за кучета и котки.

Фермите за животни са бизнес, чиито единствен интерес е печалбата, а не благоденствието на животните.

Източник: kiflaiboza.blogspot.com