Бусове стоварвали предизборно кучета в София

Бусове стоварвали предизборно кучета в София
Бусове стоварвали предизборно кучета в София

Бум на изхвърлени кучета по софийските улици около изборите, отчетоха вчера от „Екоравновенсие”. От края на септември от бусове масово се стоварвали животни в града. Най-често се стоварвали в „Княжево” и Владая, в района на „Кремиковци” и около „Суходол”. Само в сряда екипите са заловили 22 изхвърлени кучета. „Познават се лесно – не са кастрирани, не са ориентирани и не познават мястото”, подчерта шефът на „Екоравновесие” Петър Киров. Той обясни, че в последно време се заселва тенденцията да се изоставят породисти кучета.

„В приюти са настанени 2 ротвайлера, 4 немски овчарки, 2 питбула и 5 подобни на питбул кучета, които не са чистокръвни, също и 10 хъскита, бултериер, 4 кавказки, 2 добермана”, изреди изхвърлените кучета Киров. Той подчерта, че някои от тях са бойни и могат да бъдат много опасни за гражданите, ако са на свобода. Получих ме и сигнал от жена, която не могла да влезе в апартамента си, защото ротвайлера й в бил агресивен”, каза Киров.

В момента има 1709 бездомни кучета в двата приюта. Киров отчете, че през октомври екипите са заловили общо 368 бездомни кучета. През миналия месец пък са осиновени 78 животни, а от началото на годината дом са намерили 516 четириноги. За шест месеца пък сме изпратили 93 кучета в Германия и Австрия. „Осиновените в тези страни бебета са 21”, уточни Киров.

Източник: monitor.bg