Яденето на кучета и котки в Швейцария да се забрани

Яденето на кучета и котки в Швейцария да се забрани
Яденето на кучета и котки в Швейцария да се забрани

Швейцария е единствената западна страна, в която умъртвяването и готвенето на домашни кучета и котки е напълно законно. Ето защо защитниците на правата на животните настояват тази практика да бъде прекратена.

Вълната на недоволството им бе предизвикана от възрастен гражданин, който прави изявление в социалните мрежи, че харесва “деликатесния вкус” на вареното котешко месо и че “… няма нещо по – лошо в това да се яде котка в сравнение с яденето на суши или морски дарове.”

Активистите сигнализират, че в съвременна Швейцария стотици хиляди хора се хранят с месо от котки и кучета. В някои области на страната дори може да се срещне “празнично ястие с котка” в коледните менюта на ресторантите. Животното се предлага варено в сос от чесън и бяло вино.

А кучешкото месо се консумира предимно под формата на колбаси.

Засега убийството на котка или куче с цел консумация на местото им се счита за незаконно, само когато е доказано, че методът, по който са умъртвени, им е причинил ненужно страдание. Във всички останали случаи храненето с котки и кучета е законно разрешено.

Източник: baubau.bg