Кучето на Борисов – шампион на Световната киноложка купа в Пловдив

Лазар, кучето на Бойко Борисов, стана победител в оспорвана надпревара в клас 'шампиони' на финалите на Световната киноложка купа в Пловдив. Снимка СТОЯН ИЛИЕВ
Лазар, кучето на Бойко Борисов, стана победител в оспорвана надпревара в клас ‘шампиони’ на финалите на Световната киноложка купа в Пловдив. Снимка СТОЯН ИЛИЕВ

Лазар, кучето на Бойко Борисов, стана победител в оспорвана надпревара в клас “шампиони” на финалите на Световната киноложка купа в Пловдив.

7-годишният любимец на лидера на ГЕРБ се състезава с още седем събратя от породата “Българско овчарско куче” и ги победи с почти всички гласове на международното жури. “В тази категория участват кучета, които три пъти досега са имали първи места от различни шампионати”, обясни Аврам Петков, председател на Българския републикански киноложки съюз.

Шампионът по красота Лазар това лято е отслабнал със 7 кг – изгубил апетит в горещите дни. Това разказа неговият водач Валентин Траянов. Но още преди състезанието бе сигурен, че любимецът е готов за титла. “Лазар е много добър, обича гранули и обикновена храна”, разказва Траянов. В момента кучето тежи 50 кг, зъбите и захапката му са в перфектно състояние.

Близо 200 кучета от десет държави и 40 породи се състезават на финалите в Пловдив. Експертна бригада от три континента оценява качествата на животните.

Най-голямото животно на състезанието бе немският дог Зевс от Молдова, който тежи 70 кг и изяжда 1 кг месо на ден.

Източник: trud.bg / Боряна Димитрова