Направиха филм за Кучешката дупка

Документален филм разказва за зловещата пещера Мурговица, наричана Кучешката дупка. Автори на филма са двама варненци, като единият от тях дори се е престрашил да се спусне вътре с камера.

Направиха филм за Кучешката дупка
Направиха филм за Кучешката дупка

Името на дупката идва от кучетата, изхвърлени на дъното. Намира се край ловешкото село Карлуково. От десетилетия пещерата се ползва от местните, които изхвърлят там бездомните кучета. Пещерата е и нещо като екарисаж – в дълбоката 23 метра пропаст се хвърлят и трупове на други животни.

Смята се, че пещерата има жив обитател и това е сляп хибрид, наподобяващ куче. Твърди се, че това е най-кръвожадният, изкуствено създаден звяр. Хранещ се със себеподобни и оцеляващ на тъмно.

Доказателство, че в зловещата пещера им живот, открива варненецът Антони Иванов. Като сценарист на филма „Кучешката дупка” Антони се решава на рискованото спускане в дупката. Прави го с помощта на лебедка и кислороден апарат.

„Влизането става много трудно. Беше ужасно. Два-три дни усещах миризмата в носа си”, сподели Антони преживяванията си.

Върху няколкометровата купчина от черепи и кости той открива прясно кучешко изпражнение. По време на краткия си престой в дупката обаче не успява да види странното същество.

Режисьор на „Кучешката дупка” е Александър Александров. Тандемът Александров-Иванов стои и зад филма „Аспарухов мост – летален полет”.

„Кучешката дупка” ще бъде прожектиран на 3 декември в Зала 2 на Фестивалния и конгресен център. Входът за прожекцията ще е свободен, обявиха във Фейсбук авторите.

Вече е готов и трейлърът…

Източник: dariknews.bg