Граждани предлагат да помагат за кучешкия приют в Търговище

Нина Николова: – Доброволци имат план как да помагат за кучешкия приют в Търговище. Това стана ясно след среща на кмета д-р Дарин Димитров с членове на неправителствената организация „Помощ за животните – Дара”. От организацията предлагат реализирането на съвместна кампания с Общината за привличане на повече съмишленици, както и търсене на партньорство с фондация „Четири лапи” при кастрирането на кучетата. От своя страда д-р Дарин Димитров заяви, че познава проблемите на приюта и ще изиска засилен контрол.

Граждани предлагат да помагат за кучешкия приют в Търговище

Природозащитниците имат разрешение да посещават приюта две съботи в месеца. Те смятат, че животните ще бъдат по-добре обгрижвани, ако приемното време за граждани съвпадне с времето за хранене на животните от служителите в приюта. Основен проблем в дейността му е малкият брой осиновявания, отчетоха от пресцентъра на общинската администрация, като дадоха пример, че за последните 4 месеца едва 8 кучета за намерили нов стопанин.

„Помощ за животните – Дара” е една от първите организации, които на национално ниво работят по проблема с бездомните животни. В Търговище техните доброволци чистят приюта, организират дарителски кампании за поводи и кучешки принадлежности.

Във фейсбук страницата „Осинови куче от общински приют за безстопанствени кучета – Търговище” можете да се запознаете с обитателите му, предложиха от местната администрация.

Източник: topnovini.bg – Нина Николова