Доброволци от „АлДоРа” дариха наградата си за кучешкия приют край Шумен

Доброволци от „АлДоРа” дариха наградата си за кучешкия приют край Шумен

Триминутният клип на учениците за бездомните животни, настанени в приюта, спечели наградата на конкурса на ReporTeen и те изпълниха обещанието си да дадат парите за храна на четириногите

В най-студените януарски дни по време на сибирския студ, затиснал кучешкия приют край Шумен, младите членове на неправителствената организация АлДоРа изпълниха обещанието си от миналата година и дариха храна за бездомните животни. На 16 октомври м.г., те направиха триминутен клип за съдбата на близо 400-те четириногите, приютени тук, за да учасват в конкурса на ReporTeen, наречен “Каузи, които променят средата.”

Доброволци от „АлДоРа” дариха наградата си за кучешкия приют край Шумен

Обещаха, ако спечелят наградата, да дарят парите за храна на четириногите. Обещаха и да организират ден, в който ще поканят хора от Шумен, които искат да си осиновят от тук куче или коте.

„Надяваме се, че така ще подпомогнем стотици бездомни животни, приютени от Германо-българската организация “Grund zur Hoffnung” в приюта в Шумен. Искрено благодарим на всички вас, които ни подкрепихте”, написаха в сайта си младите доброволци. „Това са уникални животинки, които също заслужават да бъдат обичани.” Наистина клипът, създаден от тях, спечели наградния фонд в конкурса и обещанието беше изпълнено, съобщи управителката на приюта Мария Маркова.

Източник: 24chasa.bg