Любов по време на цирк

“Вода за слонове” е история за страст, лудост и прищевки – от пищния блясък на сцената до мръсотията зад кулисите и вълшебния свят на изродите, чудаците и животните от един пътуващ цирк по време на Голямата депресия

От Lifestyle.bg

Вода за слонове

„Вода за слонове” е роман, озарен от чудесна атмосфера за време и място. Разказва историята на любовта между двама души, които ще преодолеят всички пречки на този свят, където щастието е лукс, отреден за малцина. Филмовата версия с главните роли на Робърт Патинсън и Рийз Уидърспун вече пожъна успехи!

Като младеж Якоб Янковски попада по прищявка на съдбата на един разнебитен влак, който е пътуващият дом на цирк „Братя Бензини” и тяхното „Най-великолепно шоу на земята”.

Голямата депресия вече е започнала и за Якоб, сега деветдесетгодишен, светът на цирка, който помни оттогава, е едновременно спасение и ад. Почти дипломиран ветеринарен лекар, Якоб започва да се грижи за менажерията на цирк „Братя Бензини”. Там той среща Марлена, красивата млада звезда на цирка, омъжена за Август, обаятелен, но жесток дресьор на животни. Запознава се и с Роузи, слон, който не се поддава на дресировка – най-голямата сива надежда на треторазредното пътуващо шоу.

Между това неправдоподобно трио ще се създаде силна връзка, изкована от любов и доверие, която в крайна сметка ще се превърне в единствената им надежда за оцеляване.

„Тук ще намерите нежната история на първата любов, разказ за убийство, хаос, човешка и животинска бруталност, за целия колорит, който донася със себе си пътуващият цирк…”

Сънди Експрес
Източник: lifestyle.ibox.bg