Мездра с програма на стойност 15 000 лв

Предложиха за обществено обсъждане проект на програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета в община Мездра. Гражданите могат да правят предложения до 8 март, уточняват от общината.

Мездра с програма на стойност 15 000 лв

Кастрираните кучета в града са една 5-6 от общо 200 на територията на цялата мездренска община. Вече са заделени 15 000 лв. за справяне с бездомните животни през тази година. От предложения за обсъждане проект става ясно, че предвидените средства ще бъдат разходвани за кастрация, обезпаразитяване, плащане на месечен наем и режийни разходи на общинския приемник за бездомни четириноги /в землището на с. Долна Кремена/, както и за закупуване на храна.

Програмата предвижда и изграждане на приют за кучета, за който вече има заделени средства в капиталовата програма на общината.

„Все още нямаме идея къде точно ще се изгради този приют. Предстои да се огледат общинските терени и да се прецени, тъй като има много изисквания, на които трябва да отговаря теренът“, обясни за „Конкурент“ председателят на общинския съвет в Мездра Яна Нинова. Тя допълни, че за приюта смятат да потърсят съдействие и от съседни общини, за които справянето с бездомните кучета е също сериозен проблем.

Източник: konkurent.bg