Моят приятел кучето и живият свят – Брой Март

„Имаме нужда от друга, по-мъдра и може би по-мистична концепция на животните… В свят по-стар и по-завършен от нашия те са станали завършени и пълни, надарени със сетивата, което ние сме загубили или никога не сме развили, живеещи чрез звуци, които ние никога няма да можем да чуем. Те не са ни братя, те не са ни подчинени, те са други нации, уловени в мрежата на живота и времето, другари затворници на Величието и Мъката на земята.” Хенри Бестон

Благотворителен базар в помощ на животните в беда под мотото „Отговорност означава да опознаеш нещата”

Измислици и факти за кучето: Горещият и сух нос означава, че кучето е болно, Кучешката уста е по-чиста от човешката, Кучето вижда само в бяло и черно.. Откъде идват тези митове и какви са фактите?

Сложен растеж: Колко много болка можем да причиним на кучето си в желанието си да го превърнем във великана на квартала!

Консолидация на Българското овчарско куче (продължение от мин. брой) От Иван Бъчваров

Френски булдог: Кучето с уши на прилеп. Френският булдог е куче, което е създадено да бъде домашен любимец в чист вид: има компактни размери, спокойно поведение и почти не оставя косми у дома.

Отровите в нашия дом, опасни за любимеца ви

Жената, която спаси лабрадорите по време на Втората световна война или историята на Гуен Броудли и Сандиландс, от Валентина Кънева

Австралийско овчарско куче: Много активно куче, което ще ви изтощи от движение 

Здраве: Регулация на храносмилането и обмяна на водата, от Николай Атанасов

Котки: Нови звезди на котешкия небосклон

Флепиг – невидими уши и ангелски характер

Пиксибоб – миниатюрен домашен рис

Приемен дом: Да приютиш животно в беда. Кучетата, приемани за временно отглеждане, могат определено да бъдат голям емоционален товар, така че това не е за всеки, но приемните домове са неоценими за кучетата от приюти и спасителни центрове.

Екзотика: Добре би било всичко да си е по местата: Боата в джунглата, кучето и котката при човека. Но действителността е друга. Какво трябва да знаете за Боата – красавица в домашния аквариум. От Владимир Йонев

Експеримент: Слушайте ръмженето! Кучетата живеят близо до хората от толкова години, да разбират и изпълняват командите не е никакъв проблем за тях.

Невероятна история с леопард и мишок