Берлински музей покани кучета и техните собственици

Берлински музей покани кучета и техните собственици
Берлински музей покани кучета и техните собственици

Берлински музей покани кучета и техните собственици да посетят най-новата изложба, фокусирана върху отношенията между хората и животните.

Не е обичайно домашни любимци да посещават музеи. В Берлин обаче бе открита изложба, посветена на взаимоотношенията между хора и животни. Затова на кучетата бе позволено да дойдат и да разгледат картините заедно със своите собственици.

Много от произведенията са изложени така, че да са на едно равнище с очите на четириногите посетители. Разбира се има и определени правила за посещенията на кучетата – домашните любимци не трябва да са по-високи от 50 сантиметра и в изложбената зала могат да присъстват едновременно до 15 кучета.

Лидия Росия Дорн: Изненадана съм от интереса, който предизвика изложбата. Може би за в бъдеще ще допускаме кучетата заедно с техните собственици по-често в музея и при други изложби.

Заради големия интерес към изложбата и инициативата като цяло вместо 4 дни, експозицията ще бъде отворена цяла седмица. Кучетата са освободени от такса, а собствениците им плащат единна такса вход, която не е по-различна от посещенията при останалите експозиции.

Източник – tvevropa.com