„Щастливата зона е нещо ново за България” – коментира Надя Станчева, управител на Анимал Рескю София

„Щастливата зона е нещо ново за България” - коментира Надя Станчева, управител на Анимал Рескю София
„Щастливата зона е нещо ново за България” – коментира Надя Станчева, управител на Анимал Рескю София

Зона за свободни игри и разходки ще повишава качеството на живот на кучетата в приют Фермата, съобщиха от организацията за защита на животните – Анимал Рескю София.

Дънди почака доста дълго за своите хора, но пък си струваше – Ивайло и Росина го намериха най-накрая!

Posted by Animal Rescue Sofia on Tuesday, September 29, 2015

Проектът включва 3 обособени площадки за игра с разнообразни настилки и съоръжения, които ще позволят всяко куче да излиза от клетката си за свободна разходка.

„Щастливата зона е нещо ново за България” – коментира Надя Станчева, управител на Анимал Рескю София – това не е просто място, където кучетата да потичат свободно, а голяма стъпка в подобряването на условията им за живот”.

Дворчетата за свободна игра ще позволят на доброволците и осиновителите да общуват с кучетата в дружелюбна среда, а животните ще бъдат значително по-спокойни и ще знаят повече за взаимодействието с хора, преди да бъдат осиновени, добавят от организацията.

Приют Фермата е първият от вида си приют за кучета в България, закупен в края на 2013 г. с даренията на хиляди софиянци. Реконструкцията му продължава две години, а ремонтът и работата в него се финансират единствено от доброволни дарения на фирми и частни лица. За това време от приют Фермата са задомени над 1000 кучета от улиците на София.

Следете ги и чрез:

Приятели, Надя Станчева, създател и предводител на команчите в Animal Rescue Sofia е номинирана за Жена на годината 2015…

Posted by Animal Rescue Sofia on Wednesday, November 18, 2015