Шумен: Полицията работи по сигнал за насилие над домашно куче

Шумен: Полицията работи по сигнал за насилие над домашно куче

Шумен. Служители на полицейското управление в Шумен работят по сигнал за насилие над домашно куче, съобщиха от ОД на МВР-Шумен. Вчера, малко след 18.45 часа бил получен сигнал, че 40-годишен мъж с инициали Х.М. проявил жестокост над домашно куче в апартамент на бул.”Ришки проход” в града. 19-годишна е съобщила, че от дома на съседа й се чува вой. На място пристигнал екип и било изяснено, че над куче, порода пинчер е нанесен побой. Снети са сведения от заявителя на сигнала и извършителя. Кучето е настанено за лечение в приюта в Шумен.

Работата по образувания заявителски материал продължава.

Източник: focus-news.net

Двойка мъже от Шумен се разделиха с домашното си кученце след сигнал от съседи за побой над любимеца, научи “Монитор”. Случаят е решен с намесата на местната “зоополиция”, служители на полицейското управление в Шумен, които се занимават с престъпления срещу животните, а мъничето е настанено в приюта за бездомни кучета в града.

Сигналът за тормоз на 7-месечната Джесика бил подаден на тел. 112 в сряда вечерта, съобщи вчера полицията в града. Според 19-годишна гражданка от апартамента на едни от съседите й се раздава неистов писък на куче и по всичко си личало, че кучето е жертва на побой. На адреса блок до автогарата в Шумен бил изпратен екип от полицаи, които от края на м. г. се занимават приоритетно по сигнали за закрила на животни.

Ченгетата намерили обитателите на апартамента с писъците – двама мъже и тяхната любимка Джесика, вписана в паспорта като пинчер, но надминала вече 3-4 пъти ръста и теглото на породата. Установили, че кучето наистина е малтретирано и по-късно се върнали отново на адрес вече с управителката на германо-българския кастрационен център в Шумен Мария Маркова.

Първоначално не искаха да отворят, правеха се, че ги няма, но видимо полицейското присъствие ги е респектирало и мъжете отвориха, разказа пред “Монитор” Маркова. Пред нея и зоополицаите 40-годишният Хамди Мокан направил чистосърдечни признания, че е набил животинчето. “Ударих го няколко пъти с метлата, защото изяде контактите” – успял да каже Мокан, след коети избухнал в плач и се хвърлил да целува кучката.

Разкаянието не помогнало и Джесика била прибрата с охлузвания по муцуната и тялото, а вчера трябваше да я прегледа лекар. От приюта обясниха, че не биха искали кучето да се връща при досегашните и собственици, въпреки, че била гледана добре и имала редовни посещения при ветеринар. Според специалистите по-добре щяло да е да и намерят приемно семейство.

Това е първият случай на отнето куче за домашно насилие, обясни Мария Маркова. Досега приютът и полицията се намесвали вече постфактум, когато животно е ставало жертва на престъпление. Най-много били страдащите дворни кучета от селата. “Вързват ги с тел за шията, която се впива в телата им, а те се мъчат, разказа Маркова.

Източник: monitor.bg