Видин: Отново нахапано момиче от дворни кучета

Видин: Отново нахапано момиче от дворни кучета
Видин: Отново нахапано момиче от дворни кучета

Видин. Агресивни кучета нахапаха 18-годишно момиче във видинското село Синаговци. Това съобщи за Радио “Фокус”- Видин Иван Иванов, кметски наместник на населеното място. Иванов обясни, че кучетата се разхождат свободно в двора на стопаните си.

Кучетата са затворени в двора, но той е разграден и те излизат на улицата. Сега са вързани, но чак след инцидента с момичето, който е втори случай от началото на годината. Преди няколко месеца същите кучета нападнаха и една възрастна жена”, обясни Иванов.

По думите му, собствениците на животните, които са три на брой, отказват да ги връзват. Кметският наместник на Синаговци каза още, че по случая са взети всички законови мерки от негова страна и от Общината. „Подали сме сигнал до прокуратурата. На собствениците на кучетата са написани актове за административно нарушение и за двата случая. От полицията им е съставен акт за нарушение на разпореждане да не отвързват животните.

Алармирали сме всички институции, за да може по-скоро да изведат кучетата от селото, каквото е желанието на всички тук”, посочи Иванов и добави, че е излязло постановление за един от актовете, собствениците на агресивните животни да платят глоба в размер на 200 лева.

Очаква се следващите актове да бъдат заплатени в троен размер, тъй като са за едно и също нарушение.

Галя ОКОВСКА

Източник: Агенция Фокус