На гости в съседна Турция..

В периода 18–20 ноември 2011г. екип на Спасителния център на Зелени Балкани посети единствения в Турция Спасителен център за диви животни. Новопостроеният център се намира до село Богазкьой, около град Караджабей, в близост до Мраморно море и е въведен в експлоатация в началото на месец октомври тази година.

Двудневният престой ни даде възможност да разгледаме в детайли дейността на колегите ни в съседна Турция. Центърът в Турция е разположен в нещо като бивша фазанария или дивечовъдна станция и площта му е огромна. На този етап нашите колеги имат сравнително малко сигнали за бедстващи диви животни. За момента в центъра пребивават лъв, вълци, диви котки, рис и различни видове птици, като бели щъркели, белоопашати мишелови, царски орел, сокол скитник и други.

По време на посещението бяха обсъдени различни възможности за трансгранично сътрудничество и участие в бъдещи съвместни инициативи, като инфраструктурни проекти, размяна на птици и много други.

Допълнителна информация за дейността на колегите ни в Турция може да бъде получена тук: http://www.yabanhayatkurtarma.org/

За повече информация:
Ивайло Клисуров – Управител на Спасителния център за диви животни – Зелени Балкани,
моб. тел. 0886 57 00 52, е-mail: iklisurov@greenbalkans.org

Източник – http://greenbalkans.org