Незаконно владеене на язовир

Сигнал да Окръжна прокуратура – Варна и до Министерството на земеделието и храните, изпрати адвокат Константин Парчев от името на Сдружение за напояване “Николаевка”. Причината е, че то – като единствен законен собственик, не може да ползва язовир “Николаевка”, тъй като група лица са си направили база там и ловят незаконно риба, за чийто зарибяване сдружението е инвестирало 10 000 лв.

На 26 май т.г. в изпълнение на указанията на министъра на земеделието и храните, кметът на община Суворово е предал владението на язовира, както и хидромелиоративната инфраструктура на Сдружението за напояване “Николаевка”. Същият ден представители на сдружението установили, че на брега на язовира се намира незаконна база на лица, които извършват нерегламентиран улов на риба. Те извършват самоуправни действия и въпреки, че са били многократно уведомявани да напуснат и до днес се намират там.

Последното, за което уведомили представителите на сдружението, е че плануват да извършат риболов в началото на декември, тъй като с наближаването на Никулден очакват да реализират продажби. Това е самоуправство, тъй като сдружението е инвестирало собствени средства в размер на около 10 000 лева за зарибяване, казват от сдружението.

Източник: varna24.bg