Пудел постави нов световен рекорд за изкачване на стъпала на задни лапи

Пудел е разбил световния рекорд на Гинес за куче, изкачващо най-бързо стъпала, изправено на задните си лапи, пише в. “Дейли експрес”

Пудел постави нов световен рекорд за изкачване на стъпала на задни лапи

За специалния момент пуделът на име Арсенал е бил облечен със смокинг и е носил червена папийонка. Кучето е поставило рекорда още през януари. Видеото с постижението му обаче е излъчено едва миналата седмица по време на честванията на китайската нова година и вече се разпространява по света. Арсенал е поставил рекорда в специално вариететно шоу, излъчено от китайската национална телевизия.

Пуделът направо е заличил досегашното постижение за изкачване на 20 стъпала за 18 секунди на друг пудел на име Сейлър. Арсенал е успял да се справи с предизвикателството за впечатляващото време от 7,47 секунди. Достигайки до последното стъпало, пуделът е аплодиран бурно от публиката, а организаторите са съобщили, че опитът за нов световен рекорд е успешен. Изпълнението на Арсенал е наблюдавано от официални представители на Книгата на Гинес.

Пуделът-рекордьор е докаран от Шанхай в Пекин от собственичката си Сюй Лиган, за да се опита да постави нов рекорд и да се прочуе като най-бързия кучешки катерач по стълби на два крака. Стопанката споделя, че докато Арсенал се е катерил по стъпалата в опита за рекорд, му е нашепвала да не бърза толкова, за да не изгуби баланс.

Критици, наблюдавали събитието, смятат, че подобна практика е жестокост към животните и е вредна за гръбнака на кучетата, както и че тренировките вероятно им причиняват болка.

Източник: fbr.bg