Самотна дама дели огромна къща с 1 100 котки

Самотна дама дели огромна къща с 1 100 котки

Американка на 67 години живее с 1 100 котки в огромна къща с 5 спални, басейн, бар и изглед към реката, разказва Barcroft.tv.

Нейната обич към четириногите се е зародила от ранно детство, но Линеа Латанзио започнала да ги приютява у дома през 1992г. В края на същата година тя се е грижела вече за 96 котки. През 1993 г. е избрала и своята професия- помощник във ветеринарна клиника. Така броя на домашните любимци започнал да расте.

Самотна дама дели огромна къща с 1 100 котки

Днес нейният дом се е превърнал в най-големия в Калифорния приют за бездомни котки, с разликата, че на нейна територия животните не живеят в клетки и никое от тях, по никакъв повод не е застрашено от умъртвяване, какво е в обикновените убежища за бездомни. Тя е започнала начинанието си сама, без никаква финансова помощ. Наложило й се е да продаде колата си, бижутата си и какво ли не. Сега се радва на съмишленици доброволци. Всички заедно отглеждат 800 възрастни котки и 300 малки, като започват да ги хранят в 4 часа сутринта. Веднъж седмично ветеринар посещава дома, за да провери дали всичко е наред с всеки домашен любимец.

Самотна дама дели огромна къща с 1 100 котки

Линеа казва: „Аз съм сред първенците в списъците на чудаци. Никой друг не е съжителствал с 28 000 котки за 24 години. Това си е рекорд.“

Когато купих огромната къща, нямах деца или мъж и се чудех какво ли ще правя с цялото това пространство. Така започнах да прибирам котки от улицата, но не съм предполагала, че ще се стигне до тук.“

Въпреки че г-жа Латанзио обожава всеки от съквартирантите си, тя се радва, когато някой от тях си намери осиновители и нов дом, където ще бъде единствен домашен любимец. „Обичам котки, защото са самостоятелни, умни, грациозни и красиви.“, казва тя в заключение.

Източник: monitor.bg