Орангутаните от зоопарка в Милуоки

Орангутаните от зоопарка в Милуоки скоро ще получат възможност да се свързват със себеподобните си от други градове чрез видеочат с помощта на таблетни компютри. Косматите фенове на високите технологии вече са запознати със серията iPad, тъй като от месец май разполагат с такива таблети, предаде BBC.

До момента орангутанските таблети нямаха връзка с интернет, но скоро в района ще бъде пуснат Wi-Fi сигнал. Сега зоопаркът набира средства, за да осъществи идеята си. Ако тя бъде реализирана орангутаните ще могат да провеждат конферентен видеочат с „колегите” си от другите зоопаркове.

Инициатор на идеята е експертът Ричард Зимерман, който иска да привлече вниманието на обществеността към този застрашен от изчезване животински вид. Зимерман е член на организацията Orangutan Outreach и казва, че още щом видял как Стив Джобс представя първия iPad решил, че трябва на всяка цена да оборудва орангутаните с такива устройства.

Човекоподобните животни от зоопарка в Милуоки останали много впечатлени, когато за пръв път видели таблетен компютър. Те бързо схванали как се работи с устройството и вече могат да играят на някои от игрите, които са достъпни за него. На орангутаните обаче не се позволява да се пристрастят към таблетите. Дават им да ги ползват само два пъти седмично и то за кратък период от време.

Зимерман установил, че освен да играят игри, маймуните обичат и да гледат телевизия чрез iPad. Особено се впечатлявали от кадри с други орангутани.

Източник: kaldata.com