Папагал в Бразилия се сдоби с 3D клюн от титан

3D принтерите са с безкрайно много приложения, включително в здравеопазването, показва новина във Фокс Нюз. Освен при хората, новите технологии се използват за подобряване или направо спасяване живота на животни, при които наранявания отнемат шансовете за оцеляване.

Папагал в Бразилия се сдоби с 3D клюн от титан

Това се случило и с Джиджи, папагал ара, която била останала без клюн. Красивата, но пострадала птица, била открита в Сау Пауло, Бразилия, останала почти без клюн. Доколкото без тази част от организма си птиците не могат да се хранят, животът на пернатото бил поставен под въпрос. Но благодарение на прилагането на 3D принтер Джиджи вече отново е на крака и сега може би се гордее със своя нов титаниев клюн. Екип бразилски специалисти, съставен от ветеринари и дизайнери, работещи с 3-D принтер, обединили усилията си по създаването и имплантирането на жизненонеобходимия орган на папагала.

Спасяването на Джиджи не е първото постижение на същия специализиран екип. Миналата година неговите членове изработиха нова коруба на костенурката Фред, както и нов клюн на един тукан.

Източник: fbr.bg