Подкрепят с протест край Варна създателката на „Приятели на четири крака“

31155.w470

С мирен протест, група варненци планират да подкрепят вдъхновителката на каузата „Приятели на четири крака“ Вера Трендафилова. Събитието ще се състои в 14 часа в събота пред двора на фермата й за животни във вилната зона на село Орешак, научи Moreto.net.

Откакто случаят на насилие над варненката придоби по-широка гласност, тя признава, че продължава да се чувства зле. Вера споделя, че освен двамата й съседи, които досега са влизали в пререкания с нея и съпруга й, и други хора от селото са започнали да оказват някакъв натиск. „Опитват се да ни потиснат на всички нива, затова и хората от Солидарния център във Варна решиха да ни подкрепят и да ни вдъхнат кураж“, коментира собственичката на фермата на „Приятели на четири крака“.

Тя е категорична, че отношенията на семейството й с хората от съседните имоти в Орешак са перфектни, но явно останалите, които не познават добре дейността й, изпитват някакво раздразнение от медийната популярност. „Тук идват доста хора, идват телевизионни екипи да ни снимат и това явно не се харесва на някои хора“, коментира Вера.

Източник moreto.net