Пожарна спаси породисто куче от преливник на язовир!

Пожарна спаси породисто куче от преливник на язовир!
Пожарна спаси породисто куче от преливник на язовир!

Бедстващо породисто куче принуди извиканата „на пожар“ пожарна да атакува язовир, за да го спаси, съобщи Хасково.нет. Марковият шпиц се заклещил в шахта на преливник на язовир Клокотница по време на разходка.

Бил ескортиран от група деца, на които по някое време успял да се изплъзне. Свободно щъкащото животно обаче хлътнало в преливника, където верижката му се оплела в железарията и го застопорила на едно място. Децата опитали да измъкнат квичащия дребосък, но не им се отдало. Имало и реална опасност да цамбурнат във водоема, още повече, че настъпвал здрач.

Драмата на животното и неговите разстроени от бъдещо ошамарване разводачи се разиграла вчера около 21.30 часа. За щастие мъниците все пак потърсили помощта на възрастните, които незабавно звъннали на пожарната. Дошлият на място екип спасители влязъл в язовира и успял след известни усилия освободил животинката.

Била от чиста порода и съответно струвала доста пари, но в голяма степен стойността за семейството й била по-скоро сантиментална. Шпицът е върнат в добро състояние на собствениците за бъдещо доглезване и обгрижване.

На другия полюс бе спасителната дейност на димитровградската пожарна която ловяла безуспешно змия в двор на къща в село Горски извор. Змията била видяна от няколко души и в очите на всеки ставала от голяма по-голяма. Въпреки това обаче влечуго не било открито въпреки щателното едночасово издирване от страна на „спасителите“.

Източник – marica.bg