Полицай рискува собствения си живот да спаси две давещи се кучета

полицай-рискува-собствения-си-живот-д

От време на време ни се напомня, че има все още добри хора в този свят и че човечеството ще оцелее, благодарение на тези хора.

Днешната история е история, която ще върне обратно вашата вяра в човечеството. Това е една история за добър полицай, който е постъпил като истински добър полицай, рискувайки живота си в името на това да спаси друг живот.

Историята се случва в Колорадо. Героят на нашата история е Ед Прескот, детектив в Полицейско управление Гранд Джънкшън, той е 21-годишен ветеран на отдела и е перфектен пример за това какво трябва да бъде едно добро ченге.

Когато Ед получава обаждане за две кучета, давещи се в канал близо до път 28¼, той откликва на повикването, макар да е назначен като следовател и да не е длъжен да отговоря на патрулни повиквания, но той е наясно, че може да стигне там най-бързо, тъй като е в близост до района.

Пристига до мястото много бързо, а там намира собственикът на домашните любимци, който изпуска кучетата си, когато те виждат няколко патици и побягват след тях. Скачат в канала, за да ги гонят, но оставайки във водата в продължение на няколко минути, не могат да се върнат обратно, тъй като потокът на водата се усилва. Тяхното положение не е обещаващо, кучетата започват да губят сили.

Знаейки, че ще отнеме известно време преди спасителната помощ да достигне до мястото и че кучетата са на път да се изтощят напълно – като има голяма вероятност те да бъдат погълнати от течението на водата преди помощта да ги достигне, той решава, че няма да чака помощ и че единственият им шанс е, ако той вземе правилно решение в този момент.

Ед започва спасителната мисия като овързва кучетата заедно, едно с друго и ги закача към метална решетка, която е наблизо, тогава сваля обувките, чорапите и полицейския си колан и се спуска във водата.

Казва на собственика на кучетата да се движи нагоре по течението с надеждата, че след като кучетата го виждат ще дойдат по-близо и ще използват останалата им енергия, за да доплуват към него и тогава той ще може да стигне до тях.

За щастие този умен план проработва и кучетата помръдват към него като по този начин е в състояние да ги поеме едно след друго, сграбчва ги за каишките и ги издърпва обратно към сушата.

Той ги спасява от мъртвата прегръдка на водата в канала, а стопанинът на кучета е изключително благодарен като не може да му благодари достатъчно за спасяването на неговите любимци.

Ние също бихме искали да изразим нашата благодарност.

Благодарим, Ед, вие сте пример за подражание!

Ако бихте искали да кажете и вие Благодаря на Ед, споделете тази история!

Източник: dogsworldinfo.com