Ученици обявяват конкурс за дизайн на тениска на тема: „Посланици на езерата”

Основно училище „Христо Ботев“ от бургаския кв. Долно Езерово спечели финансиране от програма „Мтел еко грант – природа за бъдеще“ за своя проект „Посланици на езерата“. В тази връзка е обявен конкурс за изработване дизайн на тениска, която да бъде награда за най-добре представилите се в състезанието за ученици между 5 и 7 клас на тема „Птиците в Бургаските езера и техните проблеми”.

посланици на езерата
„Ние,  учениците от ОУ „Христо Ботев“ обичаме езерото Вая, край което живеем, както и останалите Бургаски езера. Смятаме ги за прекрасни места, съществуващи в рамките на големия град, в които се срещат уникални обитатели. Обръщаме се към всички малки и големи ученици, ценители на красотата и природата от всички възрасти с креативно мислене и нестандартни идеи: Помогнете ни да създадем яки тениски със страхотен дизайн! Очакваме вашите идеи и предложения да носят ясни природозащни послания за опасностите и заплахите за езерата от човешката дейност.  Визията да бъде разбираема и запомняща се и всеки, който носи тази тениска да изглежда и се чувства като истински посланик на езерата и техните обитатели.“ – споделят младите природолюбители от кв. Долно Езерово.

посланици на езерата
Всеки, който иска да участва може да изпрати идея за дизайн на тениска на електронния адрес на ОУ „Христо Ботев“ d_ezerovo@abv.bg  до 30 септември 2015. Жури с представители на ОУ „Хр. Ботев“, БФБ и БДЗП ще избере дизайнът, който ще се отпечата върху текстил.

посланици на езерата
Изискванията към предложенията са следните – едноцветни визии или максимум дизайн с два цвята, задължително да присъства надписа „Посланици на езерата“, файловете да са във jpg формат. Избраните предложения ще трябва да бъдат преобразувани и във файл в криви за печат (.eps, .crd, .pdf). Нужно е да посочите своето име, възраст, населено място и телефон или e-mail за връзка.

Източник: Българска фондация Биоразнообразие