Ексцентрикът Принц Хари провери пулса на гигантски лъв

Принцът предпочита работата с ветеринарите в Африка пред светските изяви

Излязоха любопитни снимки от юлската експедиция на принц Хари в Намибия, чиято цел беше да се направи проверка и анализ на околната среда на територията, населявана от лъвове, носорози, антилопи и куп ценни животински видове. Екип от ветеринари трябваше да изследва здравните показатели на дивите животни.

Принц Хари провери пулса на гигантски лъв
Най-вълнуващата част от мисията е когато ветеринарните лекари трябва да вземат ДНК проби от дивите животни. Това налага животните да бъдат приспани. За да не се вреди на здравето им, лекарството е в малка доза и ги “пуска” едва след 5 минути – време, в което трябва да се действа много бързо, да се провери пулса и дишането на животното и да бъде взета пробата.

Принцът от години се интересува живо от природата и животните на Черния континент. Той и като пилот е участвал в мисия по залавяне на бракониери, които избиват защитени видове в Африка.

Принц Хари провери пулса на гигантски лъв
Работата на природозащитниците и зоолозите е особено интересна за мен. Тук събирам много важна информация, която аз и брат ми ще анализираме, щом се прибера, за да потърсим нови начини да опазим животните и околната среда на континента. Осъзнавам, че привилегиите ми са огромни, но искам да бъда и полезен с нещо”, казва принц Хари по повод доброволчеството си в Африка.

С усмивка той признава, че е много лош чичо на племенниците си принц Джордж и принсеца Шарлът, защото вместо да участва в официалните събития с тях, той предпочел да бъде в Намибия.

Източник: kanal3.bg