Любопитно: Откриха приют за бездомни рибки в Смолян

Любопитно: Откриха приют за бездомни рибки в Смолян
Любопитно: Откриха приют за бездомни рибки в Смолян

Приют за бездомни рибки беше открит преди два месеца в Смолян. Идеята за приюта е на ветеринарния лекар Димитър Пампоров и неговата съпруга Елица. Те решили да се грижат за домашните рибки на семейства, които, по една или друга причина, не могат да продължават да приютяват домашните си животни.

„Хората, които не могат да се грижат за рибите си, а и не само за тях, за повечето домашни любимци, кучета и котки, да не ги изхвърлят на улицата просто, а да намерят начин някой да ги приюти, защото не е хуманно да се изхвърлят, това са живи същества”, сподели доктор Димитър Пампоров.

В огромен, 300-литров аквариум сега пребивават рибките на пет семейства. Според семейство Пампорови съоръжението има капацитет да приюти още поне 80 бездомни рибки. Когато аквариумът се напълни, те планират да направят кампания в начално училище в града, за да намерят деца осиновители на бездомните рибки.

Седемгодишната Стефка също притежава няколко рибки. Момичето обаче не разбира защо някой би отказал да се грижи за домашните си животни: „Имам сом и най-различни други рибки…Само (трябва) да им чистиш аквариума и да им даваш храна”.

Източник – btvnovinite.bg