Пловдив: Регистирай куче и спечели награда

Собствениците на домашни кучета, които ги регистрират, ще пулучат награди, съобщиха от Община Пловдив. Кампанията “Регистирай куче и спечели награда” стартира от 1 април и ще продължи до 30 октомври 2015 г.

Пловдив: Регистирай куче и спечели награда
Пловдив: Регистирай куче и спечели награда

До момента в общинският регистър са въведени данни за над 5570 домашни кучета, отглеждани в Пловдив. През следващите 7 месеца 10 предварително избрани номера на картони на новорегистрирани любимци, които ще се генерират от електронната система, ще донесат поощрителни подаръци за печелившите четириноги.

Наградите са 2 комплекта услуги за домашни кучета – къпане, подстригване, сресване, изсушаване, почистване на уши, очи, изрязване на нокти, и 8 комплекта продукти – грижа за домашния любимец, включващи флекси – 5 метра, гребен, легло, козметика, пинсета за кърлежи, медальон адресник.

  • Картоните, които ще носят награди, са с номера 5600, 5650, 5700, 5800, 5850, 5900, 5990, 6000, 6100 и 6199.

От дирекция “Екология и управление на отпадъците” припомнят, че крайният законов срок за регистриране на домашните любимци и заплащане на “такса за притежаване на куче” изтече на 31 март.

При административната регистрация на домашно куче в Пловдив данните за собственика и животното се въвеждат в електронна база данни, която представлява своеобразна индивидуална картотека на всяко домашно куче. При регистрацията електронната система генерира индивидуален номер на всяка картотека, т.е. на всеки въведен в нея домашен любимец.

Автор: Ася Парпулева

Източник: topnovini.bg