Още две зони за свободно пуснати кучета изгради Община Русе

Още две зони за свободно пуснати кучета изгради Община Русе
Още две зони за свободно пуснати кучета изгради Община Русе

Още две зони за свободно пуснати кучета изгради Община Русе. Единият от терените се намира в градинката до площад „Дунав“, а другият на ъгъла на ул. „Гоце Делчев“ и бул. „Васил Левски“ в кв. „Дружба“.

Площадките за разходка на кучета вече функционират. Те са оградени, снабдени са с кошчета за отпадъци и пейки, където собствениците могат да изчакват домашните си любимци. Зоните са направени по искане на хората, живеещи в двата района. Точното местоположение обаче се определя от специалистите в зависимост от местата, където са съсредоточени големи групи от собственици, които разхождат кучета.

До този момент в Русе имаше изградени две площадки – по една в Парка на възрожденците и в Парка на младежта. С новите придобивки Русе става град с най-много зони за свободно пуснати кучета в България, коментира заместник-кметът по комунални дейности г-н Свилен Иванов. Той уточни, че през следващата година такава ще бъде обособена и в кв. „Здравец“.

Разкриването на площадки за свободна разходка на домашни любимци е част от усилията на местната власт да стимулира отговорното отглеждане на четириногите в Русе.

Източник: ruseinfo.net