Утре в 14 часа в село Орешак ще се проведе протест

Утре в 14 часа в село Орешак ще се проведе протест
Утре в 14 часа в село Орешак ще се проведе протест

Утре в 14 часа в село Орешак ще се проведе протест под наслов ”против насилието над хора и животни”. Организаторите на събитието приканват всеки който се чувства съпричастен да се включи към протеста.

  • Ето какво пише в събитието:

Повода за протеста е бруталното нападение над Вера – създателката на каузата “Приятели на Четири Крака“. Всички знаем, че от години тя приютява животни – жертви на човешко насилие. Грижата за тези животни костват неимоверни усилия но на тази кауза, Вера е отдала цялото си време и средства.

Освен грижата за болните и осакатени животни, във фермата на “Приятели на Четири Крака” се организират посещения за деца които се възпитават в любов и грижа за животните. По ирония на съдбата, преди няколко дни, тя самата стана жертва на човешко насилие, и то именно заради нейната грижа за животните и хората.

Вера беше нападната и бита от местните касапи в село Орешак които от години изпитват открита неприязъм към случващото се в “тяхното село”. За щастие, побоя не успя да я пречупи и тя е решена да продължи дейността си на всяка цена и с всички средства.

Нека да покажем, че Вера не е сама в своята борба. Ние, като граждани, като приятели на животните, като приятели на Вера сме възмутени от насилието в село Орешак и заставаме твърдо зад нея и срещу насилниците. На този произвол трябва да бъде сложен край!

Нека се съберем в събота на 28-ми Март, пред къщата на нападателя и да покажем, че омразата срещу животните и срещу хората няма да бъде толерирана. Да покажем на нападателя на беззащитни жени и насилник на животни, че не може да остане скрит в анонимността на собствената си омраза.

Източник: newsline.bg