Семейната двойка от Флорида – Джарън Хер и Чарлз Дарнел

Семейната двойка от Флорида - Джарън Хер и Чарлз Дарнел
Семейната двойка от Флорида – Джарън Хер и Чарлз Дарнел

Семейната двойка от Флорида – Джарън Хер и Чарлз Дарнел отглеждали като домашен любимец триметров тигров питон. Питоните, както е известно са много умни змии и дори са способни да проявяват привързаност към стопаните си. Змията била много дружелюбна и за това нейната волиера нямала никаква брава- питонът винаги можел да излиза на разходка, когато пожелае. Идилията продължила пет години, но завършила много трагично. Веднъж съпрузите открили своя любимец в леглото на своята 2-годишна дъщеря Шанън. Питона вече бил удушил детето и се канел да го погълне.

И двамата родители потвърдили, че всичко било нелеп нещастен случай, но когато към делото се включили специалистите, се оказало, че питона страдал от хроничен глад, и по-скоро, причината не е жестоко отношение, а елементарно незнание за отглеждането на питон в плен. Накрая убитите от скръб родители били обвинени в груба небрежност към детето и животното, и били осъдени на 12 години затвор.

Топ 10 на трагични случаи с екзотични домашни животни

Мнозина мечтаят за домашен любимец. Между любителите като че ли има истинско състезание- колкото по-голямо и екзотично е животното, лакомо, отровно, толкова е по-опасно. Заради силните усещания хората често забравят, че общуването с животните, които по своите размери са по-големи от обикновените котки или забавния мопс, са необходими специални знания, добра подготовка, специално оборудване и голяма физическа сила. Ежедневния контакт с всяко голямо животно (дори ако не се отнася към опасен хищник) се различава малко от труда на дресьора. А нито един, дори и най-талантливия дресьор в своята кариера не може да избегне болезнените травми и другите неприятности. За това собствениците на големи и опасни животни особено често попълват печалната статистика на нещастните случаи, свързани с животните.

Източник: bigpicture.ru