Спасиха умиращо бебе орангутан, държано в плен

Удин е бил отвлечен от тропическите гори, за да бъде продаден като домашен любимец на местен фермер

Травматизирано бебе орангутан, който бил взет от дивата природа, за да бъде продаден като домашен любимец е бил заключен сам в тъмна клетка и оставен да умре. Смята се, че малкият Удин е бил захванат за тялото на майка си, когато тя е била убита от бракониери в тропическите гори на Борнео и откъснат от тялото й, за да бъде продаден на местен фермер.

Когато бебето орангуран пристигнало в Международния спасителен център за орангутани в Борнео, малкото му тяло било недохранено и дехидратирано, но той не искал да яде и да пие.

Ветеринарите, които се грижат за него смятат, че той се е отказал от живота и дори е “опитал да умре няколко пъти” след спасяването му. Умиращият бебето не показало интерес към заобикалящата го среда и отказвало да види спасителите, които се борели да спасят живота му.

Говорител на базираната във Великобритания международна природозащитна организация, заяви: “Ние няма да му позволим да умре и ще продължаваме да се грижим за него и да комуникираме с него, за да може в един момент да спре да ни пренебрегва и да се научи да ни се доверява като негови спасители.”

“В крайна сметка, след около десет дни, той се раздвижи. Започна да ни отговаря и започна да проявява интерес към храната. Най-накрая имаше проблясък на светлина в тъжните му тъмни очи.”

Въпреки, че състоянието му вече е по-стабилна, Удин все още се нуждае от постоянни грижи и интензивно лечение.

Но историята на Удин не е изолиран случай. От природозащитната организация заявиха, че имат 86 орангутани в техния център за рехабилитация, всички с истории като тази на малкия Удин.

Източник – fakti.bg