Природозащитници спасиха 150 животни от дом в Австралия

Природозащитници спасиха 150 животни от задържането им в къща в австралийската столица Канбера. Те са били държани в клетки и при много лоши условия.

Природозащитници спасиха 150 животни от дом в Австралия
Природозащитници спасиха 150 животни от дом в Австралия

Природозащитната организация RSPCA е получила сигнал за многобройните домашни любимци, държани при лоши условия. Спасителите са открили в къщата най-различни животни, в това число мишки, плъхове, морски свинчета, патици и други птици. Все още не е ясно нито какво и състоянието на животните, нито кой е живял в къщата.

Накрая се оказахме с четири камиона, натоварени с животни“, каза главният изпълнителен директор на организацията Тачи Вен Дандж. Тя добави, че въпреки необичайният случай в Австралия няма закон, ограничаващ броя на подобни малки домашни любимци в един дом, стига това да не застрашава околната среда.

Ограничения са наложени само на кучетата и котките – разрешеният максимум е три, освен ако човекът, който се грижи за тях, няма разрешително за развъждане.

Това обаче не е първият подобен случай на държани в клетки животни. Според Вен Дандж за последните шест месеца RSPCA е имала шест такива случая, като във всеки от тях са били спасявани най-малко 90 животни.

Източник: БГНЕС