Среднощна акция за спасяване на куче проведоха доброволци във Варна. 112 не реагира!

k6

Среднощна акция по сигнал на Мариела Тасева от Анимал Хоуп България Варна за спасяване на паднало в канал куче, проведоха доброволци във Варна.

Тасева звъни от дни на тел.112 и сигнализира за падналото в отводнителния канал куче. Без последствие. Прехвърлят я към дежурен телефон в Община Варна. От там обаче, след няколко позвънявания получава отговор:

-„Вие цяла нощ ли ще ме занимавате с някакво куче?“ и затваряне на телефона.

На Тасева не и остава друго , освен да потърси помощ от граждани. И я намира.

Отзовават се Любо и Диана Начеви, Ники Добрев и Христо Райчев.Същите са доброволци и в общинския приют за бездомни животни, а и са сред хората инициирали подписката за създаване на Зоополиция.

И провеждат нощна операция по спасяване на кучето. С въжета се спускат в канала и изкарват кучето.То е в добро здравословно състояние и е само уплашено.

Кучето е спасено. Ние обаче питаме защо тези хора тръгнали посред нощ да спасяват животно плащат данъци. Данъци с които издържат всичките служби /вкл и общинските/ които са длъжни да реагират в подобна ситуация. Тези хора няма да оставят животно в беда. Но и всички служби и службички , със служители получаващи заплати от данъците на тези хора не би трябвало да оставят животно в беда и би трябвало да си изпълняват задълженията.

Днес ОВарна ще извърши репортерска проверка, за да научим името на ,,учтивия общински служител“ който по време на дежурството си /за което получава заплащане от данъците на тези хора/ който ясно и категорично е заявил, че не желае да го занимават с куче.

А на спасителите …браво хора!

k1

k2

k3

k4

k5

k6

k7

k8

Източник ovarna.bg