Стопани на кучета имитират своите най-добри приятели (снимки)

Моето име е Инес Опифанти и съм фотограф от Хамбург, Германия. За тази фотосесия заснех собственици на кучета, които имитират изражението на своите кучета. Преди почти три години си осинових кученце неочаквано и бързо забелязах невероятната й способност да имитира човешките изражения.

Но, какво да кажем за обратното? Колко лесно хората могат да “четат” израженията на своите кучета? Аз бях много любопитна и публикувах покана за доброволци в местната Facebook група за кучета. Срещнах се с над 30, предимно напълно непознати, стопани и техните кучета.

Първо фотографирах кучетата, настанявайки ги да седнат на малък подиум. Собствениците трябваше да си взаимодействат с тях като им казват фрази, на които знаят, че кучетата ще реагират. Разбира се, имаше много, много стимули и лакомства, така че те бързо да спрат да обръщат внимание на светлините или камерата.

Важно е, че кучетата бяха спокойни и отпуснати, така че можаха да покажат естественото си поведение и не се изплашиха. След заснемането на кучетата собствениците им трябваше да тълкуват и имитират. Забелязах, че стопаните на кучета са наистина добри в имитирането на собствените си кучета. Това е наистина очарователно, защото ние сме два напълно различни вида, в края на краищата.

стопани-на-кучета-имитират-своите-най-5

стопани-на-кучета-имитират-своите-най-1

стопани-на-кучета-имитират-своите-най-1-1

стопани-на-кучета-имитират-своите-най-2

стопани-на-кучета-имитират-своите-най-2-2

стопани-на-кучета-имитират-своите-най-3

стопани-на-кучета-имитират-своите-най-4

стопани-на-кучета-имитират-своите-най-4-4

стопани-на-кучета-имитират-своите-най-6

стопани-на-кучета-имитират-своите-най-7

стопани-на-кучета-имитират-своите-най-8

И накрая, това е снимката, от която започна всичко. Моето куче Fleur и аз. Благодаря за четенето!

стопани-на-кучета-имитират-своите-най

Повече фотографии можете да намерите тук.

Източник: boredpanda.com