Това вярно ли е: Най-добрите подаръци за празниците е именно домашен любимец

Това вярно ли е: Най-добрите подаръци за празниците е именно домашен любимец
Това вярно ли е: Най-добрите подаръци за празниците е именно домашен любимец

Пираните се оказват едни от най-търсените домашни любимци в зоомагазин в квартал „Дружба“, научи „BG Север“. Хищните риби се радват на огромен интерес и се харчат буквално като топъл хляб.

Цената на една риба е 12 лева. “Дойде клиент, който се залепи за тях и си купи цели шест пирани. Той няма аквариум, така че трябваше и това да си набави. Консултирахме го кой е най-подходящ и си замина много доволен“, разказва Людмила, която продава в магазинчето.

Пираните ядат и специални храни, но хората ги хранят и с черен дроб, кайма и други месни продукти, уточнява жената зад щанда. Рибите не са много претенциозни и при добро гледане могат да ви радват дълго време, твърди Людмила.

Наскоро са продадени и двойка папагалчета, които се наричат „неразделни“. Това е така, защото те живеят задължително по двойки и когато нещо се случи с едното, другото не може да го преживее.

За коледните и новогодишните празници Людмила очаква повече поръчки. „Опитът ми е показал, че по това време от годината се купуват много домашни любимци. Вече имам поръчка за два минипинчера, както и за едно териерче. Имаше и запитване за т. нар. захарна катерица – миниатюрно животинче, което е от рода на катеричките. Цената му обаче е твърде голяма и засега то не е поръчано“, разказва Людмила.

Тя е категорична, че един от най-добрите подаръци за празниците е именно домашен любимец.

Източник: bgsever.info / Поля Томова