Глоба от 1500 лева за мъжа, който съсече куче

Тодор Бочуков
Тодор Бочуков

Пловдивският районен съд наложи на подсъдимия Тодор Бочуков административно наказание глоба в размер на 1500 лв. Той беше признат за виновен в това, че на 19.02.2015 г. в Пловдив на публично място е проявил жестокост към куче порода „Дого Аржентино”, като му е нанесъл удар с брадва и го е убил по особено мъчителен начин.

Както БЛИЦ съобщи, на 19 февруари в Пловдив стопанката на пострадалото куче Нера го извела на разходка. В този момент подсъдимият Бочуков също разхождал кучето си и Нера нападнала неговото куче, което според него се случвало и друг път.

Афектиран от това, Бочуков взел брадва и съсякъл животното с нея, което починало от кръвозагуба. В съда Бочуков разказа, че кучето е нападало и 7-годишната му дъщеричка. Той заяви, че обича животните, но стопаните на Нера никога не и слагали намордник и свободно я пускали да тича в парка, а хората се плашели. Въпреки непрестанните забележки, собствениците на Нера не спирали да я пускат свободно на тича, а тя била агресивна и на моменти ставала зла, разказа още обвиняемият.

Присъдата не е окончателна и подлежи на обжалване пред Окръжен съд.

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ