„Ние чувстваме“ показва тъжната съдба на бездомните животни

Проектът, дело на руската агенция Bamboobear, е популяризиран в България от Фондация „Вземи ме вкъщи“

Социалният проект „Ние чувстваме“ има мисията да представи изпълненото с беди и несигурност ежедневие на милионите кучета и котки, оцеляващи на улицата пред безразличните погледи на хората. Автори на проекта са сътрудниците на руската рекламна агенция Bamboobear и фотографката Анна Кривицкая.

Девет различни снимки разказват истории за Болка, Глад, Страх, Самота, Мъка, Предателство, Отчаяние, Непотребност и Безизходица.

Обезверените очи на животните, които гузно отбягваме, ни казват: «Не чакаме чудо. Искаме само вие, хората, да ни забележите. Да не се отнасяте с нас като с вещи. Да не ни измъчвате, да не ни причинявате болка и страдание. А понякога – да ни помагате. Ние имаме нужда от любов. От човешка обич и грижа. Ако още сте способни на такива чувства… Разберете – ние чувстваме! »

Уебсайтът на проекта информира за възможностите за помощ за бездомните животни: подслоняване, доброволческа работа, дарителство и отговорни грижи за домашните любимци (включ. кастрация като превенция на нежеланото размножаване).

Актрисата Албена Павлова, един от българските гласове на „Ние чувстваме“, споделя:

«Грижата за Тях е една нищожна отплата за всичко, което получаваме в замяна. Те са прекрасни учители – ние добри ученици ли сме…

Един от най-важните ми уроци – силният е силен, не когато доминира и налага себе си, а когато покровителства, закриля и помага. ТЕ ЧУВСТВАТ – ние чувстваме ли?»

Проектът „Ние чувстваме“ се популяризира в България от Фондация „Вземи ме вкъщи“, която вече пета година намира стопани на бездомни кучета и котки.

Всеотдайният към музиката и животните Миро без колебание подкрепя новата инициатива в защита на четирикраките бездомници: «Крадеш от себе си, когато задържаш и не правиш добро. Този грабеж се случва от страх…

В сърцето си имаш неизчерпаем извор на любов и доброта, който пресъхва пренебрегвайки безпомощните.

Състраданието, съчувствието и помощта – дори да те натъжат, са инвестиция в теб…

Славата и богатството ще преминат, но онова огромно съкровище от любов ще те надживее и в този свят, и в другия.»

Агенцията за външна реклама JCDecaux, дългогодишен партньор на „Вземи ме вкъщи“, отново предоставя безвъзмездно своите рекламни съоръжения за популяризиране на каузата за грижа за животните.

Подробна информация за проекта „Ние чувстваме“ и всички визии на инициативата са публикувани на сайта на Фондация „Вземи ме вкъщи“на адрес VzemiMe.org