Умряло куче в центъра на Кърджали и… „умрели институции“

Близо 24 часа няма кой да премахне от центъра умряло куче. Граждани преместиха трупа под храсти и се опитаха да открият институцията, която да поеме случая

Умряло куче в центъра на Кърджали и… „умрели институции“
Умряло куче в центъра на Кърджали и… „умрели институции“

„От петък вечерта правим опити да решим проблем с премахване от центъра на града (пред Кафе “Фаворит” и “Алфа Банк”) на мъртво, голямо по размер, бездомно куче. След многократни позвънявания от наша страна, към телефон 112 през вечерта и неразрешаване на проблема, няколко човека преместихме трупа на животното в тревата, и за да не го виждат многобройните дечица, които си играят наоколо R го покрихме с чаршаф, взет от дома на един от нас”, посочват те.

В събота сутринта кърджалийци отново се опитали на Спешния телефон 112 да получат информация коя е институцията, която трябва да реагира в ситуацията, която в нормална държава би изглеждала елементарна.

„След няколко часа чакане ни позвъни дежурен Общинска администрация в Кърджали, за да ни каже, че ще ни реши проблема (не знам дали проблема е само наш). След дълго чакане и прогнози, че мъртвото животно няма да бъде премахнато, отново позвънихме и ни бе отговорено,че до 15-тина минутки някой щял да дойде,… но уви дежа вю-отново никой!

В 16:00 часа трупът на животното се поду, взе да мирише, скоро ще се пръсне, и то в центъра на един “Европейски”град, с голяма администрация и много паркове, водни огледала и т.н. общински мега проекти. Хубавото в случая е че скоро ще дойде вечерта и в тъмнината, която наляга централната градска част, зад Общината, няма да се вижда тази грозна гледка, поне до сутринта!”, се казва в сигнала.

Междувременно трупът на кучето бе преместен от граждани зад сградата на Общинска и Областна администрации, до кофите за отпадъци.

Източник: 24rodopi.com