Фестивал, посветен на прасетата

Pourcailhade е името на френски фестивал, посветен на едно от най-популярните животни на Земята – прасето. Въпреки че свинското е консумирано в голяма част от света, събитието не е посветено на него, а по-скоро на самите животни, съобщава Oddity Central.

Фестивалът е известен с обичайното състезание по надяждане, за провеждането на което предварително се приготвя огромно барбекю.

Най-популярната част от La Pourcailhade е конкурсът за Най-добър костюм на прасе. Забавното на фестивала е, че събира хиляди възрастни хора, които намират за забавно да се облекат в костюми на прасенца и да се състезават за най-атрактивна визия.

В рамките на фестивала всяка година се събира т.нар. Братство на Свинята, което носи изкуствени зурли и участва в състезание за най-добро квичене. По време на надпреварата участниците правят всичко възможно, за да имитират най-добре звуците, издавани от прасетата по време на различни етапи от живота им.

За тези, които се интересуват от нестандартното събитие, трябва да кажем, че се отбелязва всяка година във втората неделя на август. Провежда се в Trie-sur-Baise, село в югозападната част на Франция.

Източник – inews.bg