2 октомври в София – форум на тема Зоополиция

2 октомври в София - форум на тема Зоополиция
2 октомври в София – форум на тема Зоополиция

Председателят на интергрупата за защита на животните в Европейския парламент Януш Войциечовски ще вземе участие в кръгла маса у нас, посветена на зоополицията. Форумът ще се проведе на 2 октомври в София.

За участие в кръглата маса, която се организира от евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Емил Радев, съвместно с фондация „Четири лапи” и екипа на предаването „Господари на ефира”, ще бъдат поканени представители на Прокуратурата, Министерството на вътрешните работи, Министерството на земеделието и храните, неправителствени организации.

Председателят на интергрупата за защита на животните в Европарламента потвърди, че ще вземе участие”, информира Радев и припомни, че Януш Войциечовски адмирира усилията на българското правителство и на всички, които се ангажираха с идеята за създаване на зоополиция в страната ни.

Българският евродепутат се е ангажирал и със задачата да бъде организирано обучение на българските зоополицаи в Холандия, така че да се запознаят отблизо с опита на страната, въвела звена за защита на животните още преди четири години.

Зоополицията ще може да се намесва както в случаите на насилие, на убийство или на организиране на боеве с животни, така и при разследване на престъпления, при които стопаните на дадено животно не са упражнили достатъчен контрол над него и то е нанесло средна или тежка телесна повреда на други лица”, поясни Радев.

Източник – pik.bg