Хотел за кучета отвори в Шумен

Хотел за кучета отвори в Шумен
Хотел за кучета отвори в Шумен

За пръв път в Шумен отваря врати хотел за кучета. Заведението обаче не е за улични кучета, а ще приема само домашни любимци, чиито собственици отиват на почивка или по някаква причина отсъстват от града, каза за Topnovini.bg собственичката на хотела Нери Радославова.

Екстравагантната за нашите ширини идея дошла на 30-годишната жена, след като притиснати от безработицата, със съпруга й търсели начин за припечелването на пари. Затова решили да вложат всичките си усилия в начинанието и само преди няколко дни отворили хотела в част от стаите на къща в местността “Порек” в Шумен. Нери Радославова каза, че преди време е помагала на приятелка в подобно заведение в Амстердам и е наясно кое как се прави. Отделно от това с мъжа си са големи почитатели на животните и отглеждат котка и куче.

Младата жена обясни, че къщата има просторен двор и всички необходими условия, за да могат четириногите да се чувстват спокойно и комфортно. Към момента в хотелчето има място за няколко кучета, но ако нещата потръгнат, собствениците са готови да разширят капацитета.

15 лева е цената за ден, в която са включени престоя, храната и всичко необходимо за удобството на домашните любимци. За по-дълъг престой пък собствениците предлагат отстъпка в цената. За сега кучешкият хотел все още чака първите си “наематели”, но по думите на собственичката му има много обаждания и запитвания от хора, на които им предстои ваканция.

Нери Радославова обясни, че не всяко куче може да бъде настанено в хотела им, тъй като има определени изисквания. Не може, например, да бъде прието агресивно, хапещо или необезпаразитено животно или такова от т. нар. опасни породи. Самото настаняване пък не става веднага, а си има цяла процедура, преди четириногото да влезе в хотела. Първо Нери и съпругът й отиват да се запознаят с домашния любимец в дома на стопанина му, а след това песът задължително остава ден или два на пробен период в хотела, за да се види дали му харесва и дали ще свикне там.

“Не знаем как хората ще приемат идеята ни. Много обичаме кучетата, знаем как да им угаждаме и съм сигурна, че те ще са добре при нас”, категорична бе Нери Радославова.

Източник: topnovini.bg