На Канарите откриха 5-звезден хотел за кучета

На Канарите откриха 5-звезден хотел за кучета
На Канарите откриха 5-звезден хотел за кучета

18 кучета от Тенерифе станаха първите гости на “Каничоу” в Гия-де-Исора – първия хотел с 5 звезди за кучета на Канарските острови, съобщи “Рамблер Новости”.

Идеята за нестандартното луксозно място за престой дошла на Кристел Хирвег и Мануел Родригес, които решили да създадат място, където четириногите да се чувстват идеално, докато са далеч от стопаните си.

Хотелът е разположен на площ от 10 000 кв. м и на всеки четириног питомец се пада територия от по 40 кв. м със собствен двор и зона за почивка с различни играчки – на сянка и на слънце. Освен това по два пъти на ден животните се водят на дълги разходки – самостоятелно или с други гости на хотела, ако те са собственост на един и същи стопанин.

Петзвездното обслужване обаче не спира дотук. При регистрацията си всяко куче се посреща от самите собственици и се подлага на задължителна ваксинация и обезпаразитяване. Слага му се и специален чип.

Кучетата ядат същото, с което ги хранят и у дома. “Ако са на специална диета, им готвим всичко необходимо. Ако се нуждаят от преглед при ветеринар, ние се грижим за това”, разказват собствениците на хотела. Преди да си тръгнат, кучетата се къпят и сресват, за да са красиви, когато се върнат при стопаните си.

Източник: novinar.bg