Щъркелово гнездо е причина за скандали

Щъркелово гнездо раздели на две живеещите на улица “Войводска” в Дупница. В снежната буря съседите се нахвърлиха едни срещу други. Директорът на РИОСВ – Перник Пламен Ангелов отиде на място, пише “Струма”.
В продължение на две години семейството на Виолета и Димитър Доганджийски пишат жалби до всички възможни институции в България да се премахне щъркеловото гнездо на съседната къща.

Според жалващите се семейството щъркели, които идват  всяка пролет, изпуска змии и жаби в двора им. Собственикът на 3-етажната къща, на един от комините на която е щъркеловото гнездо – Жельо Георгиев, твърдеше, че щъркелите не пречат на семейство Доганджийски. Той досега не е видял змия или жаба в съседния двор или в двора на триетажната им къща и не знаеше каква е причината за войната, обявена преди две години от Виолета и Димитър Доганджийски.

За да защитят пернатите, се надигна целият квартал. Вчера почти всички живеещи на улица “Войводска” искаха да докажат на директора на РИОСВ Пламен Ангелов, че гнездото на щъркелите не е пречка и то трябва да остане. В продължение на един час на студа вчера съседи се караха и едва не стигнаха до бой.

В крайна сметка Пламен Ангелов обясни пред присъстващите, че ще се вземат необходимите мерки да се разреши проблемът.

Един от съседите на Жельо Георгиев сподели, че проблемът е бил повдигнат и пред бившия кмет на община Дупница Атанас Янев. Тогава кметското ръководство е сложило друго гнездо на по-подходящо място на улицата с цел да се запази щъркеловото семейство. Но щъркелите се върнали в старото си гнездо.

Източник: blitz.bg