Ястребът, който живее в Белия дом вече ще се казва Линкълн

Ястребът, който живее в Белия дом вече ще се казва Линкълн
Ястребът, който живее в Белия дом вече ще се казва Линкълн

Ястребът, който се засели в Белия дом преди известно време, беше официално кръстен Линкълн, предаде агенция ТАСС. Администрацията на президента на САЩ съобщи, че младата птица e получила името си от четвъртокласници от градчето Хамптън-Фолс в щата Ню Хампшър. Те се сдобиха с правото да изберат името на сокола, след като класът лобираше за специален проект – да бъде провъзгласен червеноопашатият ястреб за “официалната хищна птица на щата Ню Хампшър”.

Ейбрахам Линкълн, отменил робството и съхранил единството на страната по време на Гражданската война, е един от най-известните и почитани президенти на САЩ. Но при избора на името на настанилия се в Белия дом ястреб, това не е било единственото съображение. Учениците искаха да напомнят, че тяхното училище се казва “Линкълн Акерман”. Това е техен земляк, който е първият войник от Хамптън-Фолс, загинал в годините на Втората световна война.

Във Вашингтон дивите животни не са рядкост. В парка не Белия дом живеят белки. Преди една година на територията на президентската резиденция се засели лисица, но бе решено тя да бъде изведена от там, за да не пречи на охраната.

Източник – fbr.bg