Над 2000 животни са били излекувани през изминалата година

Над 2000 животни са били излекувани през изминалата година

Над 2000 животни са били излекувани през изминалата година в клиниката на фондация „Четири лапи“. Това съобщи за Радио Стара Загора Д-р Марина Иванова, ръководител на проекти „Грижа за бездомните животни” към фондацията До момента общо обработените животни са над 3500, а 332 от тях са получили специфично лечение.

По думите на д-р Иванова тази година дом са намерили 56 от спасените животни, което е в пъти повече, в сравнение с миналата година.

Само преди няколко дни в тази клиника бе извършена уникална за България операция. Кучето Джони е единственият пациент в страната, на който беше присадена кожа. Манипулацията е извършена от известния виенски специалист по обработка на трудно зарастващи рани Дитер Понвайзер с помощта на нова система, произведена в САЩ през 2013 година за извличане на епидермис. По думите на д-р Иванова тази технология все още не е използвана върху хора у нас. Процедурата е отнела около 3 часа, а очакванията са до десет дни раната на Джони да заздравее, след което ще му бъдат потърсени подходящи осиновители.

Фондация „Четири лапи“ получава средства основно от офисите в другите държави. По време на празниците се организират и благотворителни коледни базари в подкрепа на четириногите.

В подкрепа на клиниката на фондацията работи холандецът Марсел Фенс. Направил е книга с фотографии на бездомни кучета, която ще се продава с благотворителна цел. Марсел е направил повече от 4000 снимки и от тях е избрал 161.

Скоро на страницата на „Четири лапи“ ще заработи и онлайн магазин, а парите от продажбата на книгата и други продукти ще се използват за лечение на бездомните животни, каза още д-р Марина Иванова.

Източник: stzagora.bg