5 породи кучета вече не са модни

5 породи кучета, които вече “не са на мода”

5 породи кучета вече не са модни

Популярността на различните породи кучета се променя много бързо с времето.

Например преди време породата Чихуахуа беше много рядко срещана и повечето хора се радваха страшно много, когато видят такова куче.

След това последва бум на тези кучета и сега хората, желаещи да се сдобият с тези малки приятели са безброй много.

Други много популярни напоследък породи са Лабрадор, Питбул, Булдог и Голдън ретривър.

Това са хубави породи, но на повечето ветеринари им липсват някои от популярните в миналото породи, които днес се срещат все по – рядко. Някои от тези породи кучета, за които се смята, че вече “не са на мода” са:

  • Ирландски сетер

Поплярни ли са ирландските сетериПреди да видиш тази порода беше нещо нормално. Тези кучета много обичат стопаните си и като цяло обожават да са сред хора.

Не ви ли липсват усмихнатите им физиономии и пернатите им опашки, които не спират да се въртят ?!

  • Шотландски териер

Популярен ли е Шотландският териерТези стилни кучета понякога са трудни за гледане, тъй като все пак са териери и са малко своенравни.

В последните години обаче тази красива порода се среща все по – рядко и много малко хора предпочитат да си вземат такова куче.

Това е жалко, защото тези кучета наистина знаят как да създадат впечатление.

  • Коли

Колито от филма ЛасиПомните ли филма “Ласи”? Преди 20-на години тази порода бе много популярна и често срещана. Те са много интелигентни и красиви кучета.

Най – впечатляваща е тяхната дълга козина, която подчертава изящният им вид. В последно време обаче породата губи своята популярност и в наши е все по – рядко явление да срещнеш такова куче на улицата.

  • Бретански шпаньол = Бретон шпаньол

Популярен ли е Бретон шпаньолаТази порода кучета е предпочитана от ловците, тъй като притежава отлични качества за лов. Те обаче са кучета, които пасват на всяко едно семейство. Размерът им ги прави подходящи за гледане в къща или апартамент.

Те са много енергични кучета и се нуждаят от редовни дълги разходки. Може би забързания живот, в който намираме все по – малко свободно време е довел до намаляване броят на тези красиви кучета, които изискват малко повече грижи.

  • Кокер шпаньол

Популярни ли са кокеритеВ продължение на десетилетия това бе най – разпространената порода и тенденцията у нас сочи, че тези кучета си остават част от семейството на много хора.

В чужбина обаче, с течение на годините кокерите бяха изместени от пудели и други подобни породи.

  • Ролята на медиите …

Роля на медиите за породите кучетаГоляма роля за популярността на определени породи кучета изиграва телевизията и рекламния пазар. Когато дадена порода участва по – често в реклами или филми е нормално тя да придобие по – голяма популярност сред хората. Същото важи и за гореспоменатите породи, някои от които са добили своята популярност именно благодарение на телевизията и един ден могат отново да я върнат пак благодарение на телевизията.

Източник – baubau.bg